Városlista
2024. július 3, szerda - Kornél

Hírek

2016. Július 24. 16:00, vasárnap | Helyi
Forrás: proaktivdirekt.com

Nézz szembe önmagaddal!

Nézz szembe önmagaddal!

Még egy lépés a magabiztosság felé...

A reklámokban, címlapokon szereplő tökéletes, vagy inkább tökéletesre retusált testek általában arra ösztönöznek minket, hogy minden eszközzel megpróbáljunk javítani önmagunkon.

Vagy ha épp nincs erre időnk, energiánk, akkor pedig egyre frusztráltabbá válunk amiatt, hogy nem tudjuk elérni az hőn vágyott testalkatot.

Egy pszichológusnő, Sari Shepphird megállapítása szerint ilyenkor akarva-akaratlanul saját testünk hibáira kezdünk el koncentrálni, így ahelyett, hogy azokat megszeretnénk, elfogadnánk, csak még inkább kihangsúlyozzuk.

Mit tegyünk?
Szerinte erre megoldás lehetne, ha minden nap, akár zuhanyzás után, megtisztulva szembenéznénk meztelen önmagunkkal. A tükörből visszaköszönő testről pedig naponta összegyűjtenénk 5 olyan dolgot, amit szeretünk magunkon.

Emlékeztesd önmagad!
Ahogy a pszichológusnő is véli, ahhoz, hogy teljes és boldog életet élhessünk, nem árt emlékeztetni önmagunkat saját pozitív tulajdonságainkra. Mindenki megérdemel naponta néhány percet, hogy újra és újra felfedezze saját pozitív tulajdonságait, ezáltal megszeresse és egyensúlyba kerüljön önmagával.

Címkék: önbizalom, magabiztos

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 02. 12:14, kedd | Helyi

Nem árt tudnia ha repülőre száll, hogy milyen jogai vannak utasként

Az idei nyáron a megszokotthoz képest is több a fogyasztói panasz a légi közlekedésben.

2024. Július 02. 11:42, kedd | Helyi

Bemutató üzemet hoz létre a Mezgé

Bemutató üzem létrehozására kerül sor a Déli Agrárszakképzési Centrum két intézményében: Jánoshalmán és Kiskunfélegyházán.

2024. Július 01. 08:23, hétfő | Helyi

Koncertet ad a Kiskun Quintet

Operettrészletekkel és örökzöld slágerekkel készül a Kiskun Quintet a július 4-ei, csütörtöki Hattyúkerti zenés esték programra.

2024. Július 01. 08:11, hétfő | Helyi

Nyitott Műhelyek – A hagyomány és kreativitás találkozása Csongrádon

A Nyitott Műhely egy különleges alkalom, ahol a népi kézművesség legszebb mesterségeit ismerhetik meg az érdeklődők a Csongrádi Kézművesházakban.