Városlista
2024. október 1, kedd - Malvin

Hírek

2020. Szeptember 29. 17:54, kedd | Belföld
Forrás: mti/illusztráció: mti

Országos tisztifőorvos: kedvezően változott a járvány dinamikája

Országos tisztifőorvos: kedvezően változott a járvány dinamikája

Kedvezően változott a járvány dinamikája, lassul a betegszám emelkedése - mondta Müller Cecília országos tisztifőorvos a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs online sajtótájékoztatóján kedden.

A járvány dinamikájára jellemző, hogy míg a 34-35-36. héten még hétről hétre megháromszorozódott az új esetek száma, a 36.-ról a 37. hétre a másfélszeresével nőtt, a 37.-ről a 38.-ra egyharmadával, az utóbbi napokban pedig már csak 2 százalékkal nőtt az új megbetegedések emelkedése. Az utóbbi tíz napban alulról közelíti az ezret az új megbetegedések száma - mondta Müller Cecília.

A reprodukciós ráta a korábbi kettőnél is magasabb értékről visszaesett és már csak kicsivel haladja meg az egyet, azaz egy pozitív személy csak egy másikat fertőz meg - tette hozzá Müller Cecília.

A tisztifőorvos ugyanakkor arra is figyelmeztetett: az országban mindenhol jelen van a betegség, bárki elkaphatja, ezért fontos a higiéniás rendszabályok, a távolságtartás és a maszkhasználat szigorú betartása.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 30. 07:45, hétfő | Belföld

A hét közepén ismét csapadékosabbá válik az időjárás

A hét még napos, száraz idővel indul, de szerdától ismét több hullámban kell esőre számítani.

2024. Szeptember 30. 07:41, hétfő | Belföld

Kétnapos üléssel kezdődik a parlament őszi ülésszaka

A 13 órakor kezdődő ülésen megemlékeznek a közelmúltban elhunyt volt országgyűlési képviselőkről, Donáth Lászlóról (MSZP), Kupa Mihályról (MDF, független), Vincze Kálmánról(FKGP, EKgP) és Bodzás Ferenc Árpádról (MSZP).

2024. Szeptember 30. 07:40, hétfő | Belföld

Októbertől Budapesten is az új ügyeleti rendszer működik

Október elsejével Budapesten is működésbe lép az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) által biztosított új, betegközpontú ügyeleti rendszer, melynek hívószáma 1830.

2024. Szeptember 29. 08:18, vasárnap | Belföld

Orbán Viktor Csehországba utazott

Orbán Viktor miniszterelnök is személyesen felköszönti 80. születésnapján Milos Zeman korábbi cseh köztársasági elnököt