Városlista
2024. október 18, péntek - Lukács

Hírek

2024. Október 13. 11:42, vasárnap | Helyi
Forrás: www.mezge.hu

Pályaorientációs napot tartott a Mezgé

Pályaorientációs napot tartott a Mezgé

A Kiskunfélegyházi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakképző Iskola és Kollégium pályaorientációs napot tartott október 11-én.

A Magyar Agrár-, Élelmiszergazdasági és Vidékfejlesztési Kamarával közösen megszervezett Őszi Pályaorientációs Programnap ismét nagyon népszerű és színes időtöltésnek bizonyult, tekintve hogy nem csak az iskola területén, hanem a tangazdaságban is betekintést nyerhettek a pályaválasztás előtt álló fiatalok az itt zajló képzésekbe.

Kiskunfélegyházáról és a környező településekről, kilenc általános iskolából jelentkeztek diákok a rendezvényre. Összesen 187 tanuló látogatott el a MEZGÉBE, hogy az itt oktatott szakmák néhány fogását játékos formában ismerhessék meg. Érkeztek Hartáról, Kunfehértóról, Lakitelekről, Jászszentlászlóról, Nyárlőrincről, Bugacról és Kiskunhalasról is.

Nem titkolt szándéka az intézménynek a gazda szakma állattenyésztő, növénytermesztő és lovász szakmairányainak, a pék-cukrász, a pék, valamint a hentes és húskészítmény készítő szakmának a népszerűsítése a pályaválasztás előtt álló általános iskolás gyerekek körében, de a technikumi képzésről is megfelelő információkat adtak az érdeklődőknek. Az élelmiszeripari és mezőgazdasági szakmákkal való ismerkedésre két turnusban, forgó rendszerben került sor: az általános iskolások egyik fele délelőtt kezdett a Mezgé tangazdaságában, a másik fele pedig az iskola épületében, majd délután cseréltek.

A Tangazdaságban volt lovaglás, kocsikázás, petrencerúd-tartás, ügyességi western-játékok, állatsimogatás, traktorozás, fűszerbemutató, paprikafüzér-készítés, kóstoltatás és a tangazdaság lakóinak végiglátogatása. Az iskola épületében pedig kolbásztöltés, vak-kóstoltatás, mézeskalács díszítés, kalács- és briósfonás és különböző labor-feladatok az iskola laboratóriumában. A látogatók megkóstolhatták a frissen sült mezgés kolbászt és az ugyancsak frissen, helyben sült apró péksüteményeket. Mindenki végiglátogathatta az egyes állomásokat és remélhetőleg az így kialakult élményeik hatására a MEZGÉT választják majd tanulmányaik folytatására.

(Forrás:Kiskunfélegyházi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakképző Iskola és Kollégium)

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Október 16. 12:15, szerda | Helyi

Központban az élelmiszer-pazarlás

A Kiskunfélegyházi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakképző Iskola és Kollégium Egészségnap keretében emlékezett meg az Élelmezési Világnapról október 16-án.

2024. Október 14. 16:12, hétfő | Helyi

Választókerületi polgármesteri találkozót tartottak Csólyospáloson

Csütörtökön délelőtt Csólyospálos adott otthont Bács-Kiskun vármegye 4. számú választókerület polgármesteri találkozójának.

2024. Október 14. 16:00, hétfő | Helyi

Üzbegisztánról nyílt kiállítása Ujvári Sándor fotóművésznek

Szombaton délután a Lakitelek Népfőiskolán nyílt tárlat Ujvári Sándor fotós Üzbegisztánban készült életképeiből.

2024. Október 13. 11:11, vasárnap | Helyi

Beteg koordináció Petőfiszálláson

A betegek koordinációja a szociális intézményben kulcsszerepet játszik, feladatköre talán nem is gondolnánk mennyire fontos.