Városlista
2024. szeptember 28, szombat - Vencel

Hírek

2024. Szeptember 27. 11:52, péntek | Helyi
Forrás: Cs.Adrienn

Rajzolj és / vagy fuss!!!

Rajzolj és / vagy fuss!!!

A Jogging Plus Sportegyesület már megkezdte az idei Szilveszteri Futás szervezését, melyhez immáron hetedik éve kapcsolódik rajzpályázat is.

A harmincharmadik Jótékonysági Jogging Plus Szilveszteri futás – Rollsped Futamáról és az ahhoz kapcsolódó rajzpályázatról szeptember 26-án (csütörtökön) a Rollsped Kft. logisztikai központjában tartott sajtótájékoztatón tudtunk meg részleteket a szervezőktől.

Az eseményen a fő szervező – Jogging Plus Sportegyesület képviseletében megjelent Németh László elnök, a szponzorok részéről pedig Szűcs-Szabó Sándor, a Rollsped Kft. ügyvezetője, a rendezvény főtámogatója, Lajos Norbert, a Nor-Bike Kft. ügyvezetője, valamint Horváth Gyula, a Fornetti Kft. képviselője. Városvezetésünket Balla László sportért felelős alpolgármester, a Kiskunfélegyházi Napköziotthonos Óvodát pedig Feketéné Csányi Edit intézményvezető-helyettes képviselte.

A megjelenteket elsőként Németh László köszöntötte, majd átadta a szót Balla László alpolgármesternek.
- A szilveszteri futás mindig vidámságot, mókát, de egyben fáradságot is hoz a versenyzőknek, szurkolóknak és szervezőknek – mondta az alpolgármester és megköszönte mind a szervezőknek, mind pedig a támogatóknak, hogy évről-évre biztosítják a hátteret ehhez a rendkívül sikeres év végi sportprogramhoz. Külön említette a Rollsped Kft.-t, mint főtámogatót és azt is elárulta, hogy az ügyvezető, Szűcs-Szabó Sándor 600 pólóval járul hozzá az esemény sikeréhez, majd elismerően szólt arról, hogy Sándor futóként is részt vesz minden évben az eseményen. A Jogging Plus Sportegyesületnek a profi szervezésért, a Nor-Bike Kft-nek, a Dél-100 Kft-nek, illetve a Fornetti Kft-nek pedig a támogatói segítségéért mondott köszönetet Balla László.

Beszámolójából megtudtuk, hogy a program két részből áll: a futóverseny mellett idén is meghirdetik a rajzpályázatot, melynek témája ezúttal: „Különös szilveszter”. A korábbi évek sikereire alapozva a szervezők úgy gondolták, hogy idén kitágítják a pályázók körét, így nemcsak az óvodásoktól várják 2024. október 25-ig a rajzpályázatokat, hanem a középiskolásoktól, sőt a felnőttektől is. Míg az óvodások műveit a saját intézményük gyűjti, addig a középiskolások és a felnőttek alkotásaikat a Nor-Bike Kerékpár Szaküzlet és Szervizben, illetve a Tourinform irodában adhatják le. A zsűri nem tesz technikai megkötéseket, bármilyen eszközzel és módszerrel lehet rajzolni, illetve festeni.

Szűcs-Szabó Sándor, a Rollsped Kft. ügyvezetője azt is elmondta, hogy az elbírálásra november 4-én kerül sor. Ekkor fogják kiválasztani azt a hat alkotást is, amelyeket a futópólókra nyomtatnak, melyek idén pink színben fognak tündökölni.
A rajzpályázat eredményhirdetése és a tárlat megnyitója a második adventi gyertyagyújtás előtt lesz.

A futóverseny nevezési díja változatlanul ezer forint lesz és a befolyt összeget száz százalékban a félegyházi óvodák kapják meg. Az előnevezéseket a Félegyházi Szuperinfó szerkesztőségében, a Nor-Bike Kerékpár Szaküzletben és a Tourinform Irodában lehet leadni, ahol a pólókat is átvehetik az indulók.

Lajos Norbert a Nor-Bike Kerékpár Szaküzlet ügyvezetője leszögezte: nem volt kérdés, hogy a rendezvény mellé álljanak. A tombola fődíját idén is cégük biztosítja, mely egy kerékpár lesz. Reményei szerint nagyon jó idő lesz az év utolsó napján, így sokan részt fognak venni az eseményen, ahol a korábbi évek tapasztalataira alapozva mindenkit garantáltan jó hangulat vár.

Feketéné Csányi Edit a Kiskunfélegyházi Napköziotthonos Óvodák képviseletében mondott köszönetet mindenkinek a segítségért, és azt is elárulta, hogy a befolyt összegből jórészt mozgásfejlesztő eszközöket fognak vásárolni a gyermekek számára.

Végezetül Horváth Gyula, a Fornetti Kft. képviselője biztosította a megjelenteket, hogy termékeikkel a versenyen résztvevők biztosan pótolni tudják az elégetett kalóriát. Amellett, hogy cégük fontosnak tartja és örömmel támogatja ezt a rendkívül népszerű sporteseményt, elárulta, hogy idén ő is tervezi az futóversenyen való aktív részvételt.

Az évzáró esemény mottója:
“Zárjuk együtt az évet egy jócselekedettel!
Támogassuk futva az óvodás gyermekeket!"

A rendezvény fővédnöke Csányi József polgármester, védnökei Balla László és Rosta Ferenc alpolgármesterek.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 27. 08:50, péntek | Helyi

Anyakönyvi hírek

Az alábbiakban legfrissebb anyakönyvi híreinket olvashatják.

2024. Szeptember 27. 08:38, péntek | Helyi

Ültessünk fát közösen! – ingyen igényelhető díszfa csemete az önkormányzatnál

Az egyre melegebb nyarak és hosszabb aszályos időszakok miatt pusztuló városi fák mind sürgetőbbé teszik újabbak telepítését a környezetünkben.

2024. Szeptember 25. 17:11, szerda | Helyi

Szép eredmény ért el Dobos Eszter a hétvégi díjugratáson

2024. szeptember 21-én, szombaton a kiskunfélegyházi Zöldmező Lovassport Egyesület Simonpusztára látogatott, ahol az MLSZSZ sorozat döntője zajlott.

2024. Szeptember 25. 07:52, szerda | Helyi

NAV: szeptember 30-ig igényelhető vissza a külföldi áfa