Városlista
2024. szeptember 28, szombat - Vencel

Hírek

2013. Július 08. 10:07, hétfő | Külföld
Forrás: MTI

Robbantás egy romániai egyetemen - nincsenek áldozatok

Robbantás egy romániai egyetemen - nincsenek áldozatok

Kisebb robbanás történt hétfő délelőtt a jászvásári (Iasi) műszaki egyetemen, ahol egy hátizsákos ismeretlen egy pokolgép felrobbantásával fenyegetőzött egy vizsgateremben, áldozatok nincsenek - közölték a román hírtelevíziók.

A szemtanúk szerint egy negyven év körüli férfi lépett be több csomaggal az előadóterembe, ahol a távközlési kar több mint hatvan végzőse államvizsgázott, és azt mondta, pokolgép van nála. Később csattanás hallatszott és nagy füst keletkezett, ekkor a diákok leteperték a támadót, akit a rendőrség rövidesen őrizetbe vett.
"Azt kiabálta, hogy senki ne mozduljon, jöjjön oda a rendőrség, mert velük van dolga" - számolt be a történtekről Bogdan Ion, a kar dékánja, aki - több oktatóval együtt - maga is a teremben volt. A tanárok riasztást adtak le a túszejtésről a 112-es segélyhívón.
"Amikor úgy gondolta, hogy mindjárt érkezik a rendőrség, azt mondta: na, akkor most bebizonyítja a rendőröknek, hogy igazi bomba van nála, és elkezdett szerelni valamit a csomagjai körül, ekkor történt a csattanás" - ecsetelte a dékán. Hozzátette: ezt a pillanatot használták ki a diákok arra, hogy földre teperjék.
Az egyetemet kiürítették, mivel a merénylő azt állította, hogy másutt is robbanószerkezeteket helyezett el. Az épületet tűzszerészek vizsgálják.
Az eset szemtanúi nem ismerték az elkövetőt, de az egyetem egyik tanára azt állította, hogy a merénylő - sok évvel korábban - a jászvásári műszaki egyetemen diákja volt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 27. 07:44, péntek | Külföld

Az amerikai elnök az Ukrajnának szánt biztonsági támogatás növelésére adott utasítást

Joe Biden amerikai elnök az Ukrajnának szánt biztonsági támogatás növelésére adott utasítást - közölte a Fehér Ház helyi idő szerint szerdán.

2024. Szeptember 27. 07:38, péntek | Külföld

Az idei hurrikánszezon legerősebb vihara közelít Florida partjaihoz életveszélyes áradásokkal

Négyes fokozatú hurrikánná erősödve közelítette meg Florida északnyugati tengerpartját a Helene vihar csütörtökön, a helyi hatóságok súlyos károk lehetőségére, és életveszélyes helyzetre figyelmeztették a lakosságot.

2024. Szeptember 26. 08:03, csütörtök | Külföld

Vlagyimir Putyin: Oroszország fenntartja a jogot magának arra, hogy atomfegyvert vessen be, ha agresszió érné

Oroszország fenntartja a jogot magának arra, hogy atomfegyvert vessen be, ha agresszió érné őt vagy Fehéroroszországot

2024. Szeptember 22. 08:55, vasárnap | Külföld

Rakétazáport zúdított Észak-Izraelre éjszaka a Hezbollah

Több mint száz lövedékből álló rakétazáport zúdított éjszaka Izraelre a libanoni síita Hezbollah – jelentette a katonai rádió Izraelben vasárnap reggel.