Városlista
2024. június 26, szerda - János

Hírek

2017. Október 13. 13:09, péntek | Belföld
Forrás: mti

Százezrek hajóznak a Dunán

Százezrek hajóznak a Dunán

Az elmúlt években átlagosan 300 ezren vették igénybe a szolgáltatást, tavalyelőtt 52,8 tavaly pedig 65,7 millió forint volt a bevétel - írja a BKV-hajók kihasználtságáról és jövedelmezőségéről a pénteki Világgazdaság.

A lap a Budapesti Közlekedési Központtól (BKK) kapott adatokra hivatkozva beszámol arról, hogy a forgalmat egy 130 személyes és négy százszemélyes hajó, továbbá két vízibusz látja el. A flotta átlagéletkora 30 év.

Hétvégeken, amikor a bérletek és a napijegyek nem érvényesek, az utasok többsége külön megváltott 750 forintos hajójeggyel utazik, hétköznap azonban ez az arány mindössze 15 százalék. A fővárosba érkező turisták közül egyre többen választják ezt a módját a városnézésnek - olvasható a Világgazdaságban.

A BKK a lapnak két jelentős idei fejlesztést emelt ki: az egyik, hogy a Müpát és a Nemzeti Színházat is bekapcsolták a menetrend szerinti hajózásba, a másik, hogy már hajóval is elérhető Budapest kedvelt szabadidős helyszíne a Kopaszi-gát.

Címkék: duna, hajó, turista

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 26. 07:43, szerda | Belföld

Orbán Viktor: Közép-Európa legsikeresebb légikikötőjévé fejlesztjük a Liszt Ferenc Repülőteret

Párizsban megbeszélést folytatott Orbán Viktor miniszterelnök és Nicolas Notebaert, a Vinci Concessions vezérigazgatója - tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a kormányfő sajtófőnöke kedden.

2024. Június 26. 07:43, szerda | Belföld

Mándoki Soulmates koncert -Budapest

Örömmel jelentjük be, hogy Szent István ünnepe alkalmából Budapest szívében, a Bazilika előtti téren idén, augusztus 18-án 19:00 órától újra életre kel a többszörös platina- és aranylemezes Mandoki Soulmates muzsika.

2024. Június 25. 06:00, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: a paksi bővítés teljes és általános mentességet kapott a szankciós intézkedések alól

Sikerült megvédeni a magyar nemzeti érdekeket az Európai Unió újabb orosz szankciós csomagjával szemben is, a paksi bővítés teljes körű és általános mentességet kapott a büntetőintézkedések alól, így a beruházás felgyorsítható

2024. Június 25. 06:00, kedd | Belföld

Giorgia Meloni: támogatjuk Magyarország uniós elnökségi programját

Róma támogatja Budapest uniós elnökségi programjának prioritásait, így a demográfiai csökkenés jelentette kihívást, a versenyképesség növelését, az európai védelem erősítését