Városlista
2024. július 3, szerda - Kornél

Hírek

2017. Június 05. 12:00, hétfő | Helyi
Forrás: MTI

Szeretjük nem otthon tölteni a pünkösdöt

Szeretjük nem otthon tölteni a pünkösdöt

A pünkösdi hosszú hétvégére minden harmadik magyar tervez utazást, az Oszkár.com Telekocsi felmérése szerint ugyanakkor sokan majd csak az utolsó pillanatban döntenek programjukról.

Az MTI-nek csütörtökön küldött online kutatás szerint a legtöbben Budapestről indulnak, és várhatóan Miskolc, Pécs és Nyíregyháza felé veszik az irányt. Az utazni indulók sem szánnak sokat az ünnepekre, fejenként mindössze 20 ezer forintból szeretnék kihozni a hétvégét. Az otthonmaradók egytizede munkával tölti a júniusi hosszú hétvégét.

A felmérésből az is kiderült, hogy a legtöbben autóval utaznak, ezt követi a vonat és a busz.

A válaszadók fele egyáltalán nem figyeli a hosszú hétvégéket. Egy-egy szabadnappal is mindössze a megkérdezettek egyharmada szokta megtoldani. (Jövőre kilenc hosszú hétvége lesz.)

A Szállás.hu adatai szerint 30 százalékkal nőtt a foglalások száma a pünkösdi hosszú hétvégén egy átlagos június eleji hétvégéhez képest. Az útra kelők többsége Siófokon, Egerben és Szegeden tölti a hosszú hétvégét, sokan utaznak Budapestre és Hajdúszoboszlóra is.

A legtöbben vendégházban vagy apartmanban töltik az elővakációt, és ötből egy vendég SZÉP-kártyával rendezi a számlát - a Szállás.hu felmérése szerint. A magyarok átlagosan 2 napot fordítanak a felüdülésre, és egy szállásfoglalásra átlagosan 40 ezer forintot költenek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 02. 12:14, kedd | Helyi

Nem árt tudnia ha repülőre száll, hogy milyen jogai vannak utasként

Az idei nyáron a megszokotthoz képest is több a fogyasztói panasz a légi közlekedésben.

2024. Július 02. 11:42, kedd | Helyi

Bemutató üzemet hoz létre a Mezgé

Bemutató üzem létrehozására kerül sor a Déli Agrárszakképzési Centrum két intézményében: Jánoshalmán és Kiskunfélegyházán.

2024. Július 01. 08:23, hétfő | Helyi

Koncertet ad a Kiskun Quintet

Operettrészletekkel és örökzöld slágerekkel készül a Kiskun Quintet a július 4-ei, csütörtöki Hattyúkerti zenés esték programra.

2024. Július 01. 08:11, hétfő | Helyi

Nyitott Műhelyek – A hagyomány és kreativitás találkozása Csongrádon

A Nyitott Műhely egy különleges alkalom, ahol a népi kézművesség legszebb mesterségeit ismerhetik meg az érdeklődők a Csongrádi Kézművesházakban.