Hírek
2014. Október 18. 17:00, szombat |
Életmód
Forrás: - szerk. -
Színes ételek titkai
Csipegessünk a szivárvány minden színéből!
Étkezzünk változatosan, de ne csak az ételek fajtái, hanem a színei szerint is, így az egész szervezetünk megkapja azt, amire szüksége van.
Piros
A piros ételek, mint a szamóca, ribizli, vörös áfonya, vérnarancs, málna, görögdinnye, paradicsom, retek, pirospaprika, marhahús, máj magasan antioxidáns hatásúak, ezáltal védenek a daganatos megbetegedések ellen, javítják a memóriát, sejtöregedés-gátlók, szív és érrendszeri betegségek, vékonybélprobléma esetén kiváló erősítők.
Fehér
A gyömbér, burgonya, karfiol, zeller, vöröshagyma, fehérrépa, paszternák, alma, rizs, csirke- és pulykamell magas kálium- és magnéziumtartalmúak, ezért csökkentik a koleszterinszintet, segítik a szív és az érrendszer, a tüdő megerősödését, jótékonyan hatnak a vastagbélre.
Narancs
A sütőtök, sárgarépa, mangó, barack, mandarin, narancs, sárgaborsó sok C-vitamint, karotint, béta-karotint tartalmaznak, így erősítik az immunrendszert, lassítják az öregedést, emellett jelentősen javítják a lép működését.
Lila
A padlizsán, vöröskáposzta, cékla, lila hagyma, áfonya, kék szőlő, szeder serkentik az agyműködést, javítják a memóriát, stabilizálják a vércukorszintet és rengeteg energiát biztosítanak.
Zöld
Az avokádó, szőlő, saláta, búzafű, káposztafélék, spenót, sóska, kivi, zöldborsó, mungbab, zellerzöld, petrezselyem, egres magas klorofiltartamúak, méregtelenítő, vérképző, tisztító, máj- és epevédő hatásúak, de a szembetegségeket is gyógyítják.
Sárga
A kukorica, citrom, banán, birsalma, csillagtök, grépfrút, sárga szilva, paprika antioxidáns hatásúak, regenerálják a sejteket, védenek a szembetegségek ellen, vérnyomáscsökkentő hatással bírnak, és magas C-vitamin tartalmúknak köszönhetően erősítik az immunrendszert, javítják a látást, és enyhítik a gyomorpanaszokat.
Barna
A barna ételek, mint a mogyoró, dió, gomba, fahéj, mazsola, vanília, szerecsendió, nagyon jó gombaölő hatásúak, emellett értékes ásványi sókat, például káliumot, foszfort, vasat, kalciumot, D-vitamint, B-vitaminokat, E- és K-vitamint tartalmaznak, így gondoskodva az erős csontokról.
Fekete
A fekete áfonya, a kaviár, a fekete olíva, fekete ribizli, szarvasgomba, fekete retek, gazdagok C-vitaminban, magas antioxidáns-tartalmúak, ezért szépítik a bőrt, védik a fogínyt, erősítik a vesét és a májat.
Ezek érdekelhetnek még
2025. December 02. 07:13, kedd | Életmód
Emlékérmét bocsátott ki a 2025-ös magyar űrrepülés tiszteletére az MNB
Emlékérmét bocsátott ki a 2025-ös magyar űrrepülés tiszteletére a Magyar Nemzeti Bank (MNB) hétfőn, Budapesten.
2025. December 02. 07:04, kedd | Életmód
A Székely Hadosztályra emlékeztek Budapesten
A Székely Hadosztály a bátorság, a helytállás, az összefogás jelképe - hangsúlyozta a Magyarságkutató Intézet főigazgatója azon hétfői pódiumbeszélgetésen, amely a székely katonák 1918-1919-es szerepvállalásáról szólt.
2025. December 01. 07:25, hétfő | Életmód
Kárpátalján járt a Jónak lenni jó! csapata
Kárpátalján járt a Jónak lenni jó! csapata, ahol nagy szeretetet és összefogást tapasztaltak
2025. December 01. 07:18, hétfő | Életmód
Advent - Lévai Anikó: erős közösség vesz körül bennünket
Erős közösség vesz körül bennünket - mondta Lévai Anikó jószolgálati nagykövet az Ökumenikus Segélyszervezet adventi országos adománygyűjtő akcióját népszerűsítő sajtótájékoztatón Budapesten, advent első vasárnapján.
