Városlista
2024. június 26, szerda - János

Hírek

2011. November 08. 14:27, kedd | Külföld
Forrás: mno.hu/MTI

Tombol az ítéletidő

Tombol az ítéletidő

Az Észak-Itália egyes térségeit sújtó ítéletidő következtében folyók léptek ki medrükből; Liguria és Toscana régióban számos város került víz alá a lehullott hatalmas mennyiségű csapadék nyomán.

Az iskolákban rendkívüli tanítási szünetet rendeltek el.

Genovában az utóbbi napokban hat ember halálát okozta a heves esőzéssel és árvizekkel járó rendkívüli időjárás. Hatalmas esőzések voltak Elba szigetén is. Egy 81 éves asszony vízbe fulladt, miután elesett a földszinti lakásába benyomuló vízben. További öt ember sérülésekkel úszta meg az ítéletidő következményeit.

Az olasz polgári védelem aggódva figyeli a Pó vízállását. Az utóbbi napok heves esőzései nyomán hat méterrel emelkedett a legnagyobb itáliai folyó vízszintje, ám egyelőre nem lépett ki medréből. Veneto régióban földcsuszamlás veszélyére figyelmeztették a hatóságok a helybéli lakosságot.

Az Észak-Olaszország felett örvénylő alacsony légnyomású légköri képződmény (ciklon) a francia Alpokban is érezteti hatását. Mínusz tíz fokos hőmérséklet mellett két alpinista már a hatodik éjszakát töltötte négyezer méter magasságban; a mentésükre induló helikopter a sűrű köd miatt nem tudta elérni a két tapasztalt hegymászót, akiket a Mont Blanc masszívumon fölfelé haladva ejtett fogságba egy heves hóvihar. A két férfi a 4208 méter magas Point Walker alatt 150 méterrel ásta be magát a hóba, hogy védve legyen a fagytól. Mobiltelefonjuk akkumulátora még pénteken kimerült, azóta nem tudnak kapcsolatba lépni a külvilággal.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 21. 12:07, péntek | Külföld

Robbanószerkezettől halt megy egy gyerek Horvátországban

Robbanószerkezettől halt megy egy kilencéves cseh gyerek Horvátországban, az apát letartóztatták közbiztonság elleni súlyos bűncselekmény vádjával - közölte pénteken a Zára (Zadar) megyei rendőrség.

2024. Június 20. 08:02, csütörtök | Külföld

Hőmérsékleti rekordok dőltek meg az Egyesült Államok északkeleti térségét sújtó hőhullám nyomán

Hőmérsékleti rekordok dőltek meg az Egyesült Államok hőhullám által érintett északkeleti térségében, ahol 35 Celsius-fok fölé emelkedett a nappali csúcshőmérséklet szerdán.

2024. Június 17. 13:07, hétfő | Külföld

Lőszerrobbanás egy csehországi katonai kiképző központban, sérültek

Lőszerrobbanás történt hétfő délelőtt Csehországban, az Olmütz (Olomouc) melletti Libavá katonai kiképző központ területén, többen megsérültek - jelentette a cseh hadsereg az X közösségi hálózaton.

2024. Június 14. 07:26, péntek | Külföld

Jens Stoltenberg: a NATO-nak hosszú távú támogatást kell biztosítania Kijevnek

Az észak-atlanti szövetségnek kiszámíthatóságot kell biztosítania Kijev számára azzal, hogy azonnali és hosszútávú támogatás mellett kötelezi el magát úgy a katonai, mint a pénzügyi támogatás terén