Városlista
2024. július 2, kedd - Ottó

Hírek

2020. Március 27. 06:07, péntek | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Tovább csökkent az influenza-tünetekkel orvoshoz fordulók száma

Tovább csökkent az influenza-tünetekkel orvoshoz fordulók száma

Az új koronavírus-járvánnyal összefüggő, március 16-tól életbe lépett intézkedések hatására az elmúlt időszakban még tovább csökkent az influenzaszerű tünetekkel rendelkező betegek orvoshoz fordulási gyakorisága.

Ezért a héten rögzített adatok vélhetően nem mutatják reálisan az influenza járványügyi helyzetét - közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ csütörtökön közzétett jelentésében.

Mint írták, az új koronavírus-járvány miatti ajánlások - így a láz és/vagy légúti tünetek jelentkezése esetén a közvetlen orvoshoz fordulás kerülése, telefonos orvosi konzultáció szorgalmazása - már az előző hetekben is éreztették hatásukat. A figyelőszolgálatban résztvevő orvosok jelentései alapján végzett becslés szerint így az országban március 16-22. között 13 300 ember fordult orvoshoz influenzaszerű tünetekkel, szemben az előző heti 25 ezerrel.

A 12. héten az ország valamennyi közigazgatási területén tovább csökkent az influenzás tünetekkel orvoshoz fordulók gyakorisága az előző héthez viszonyítva. A beküldött minták többségében az influenza A vírusát azonosították.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 02. 08:17, kedd | Belföld

Az európai békéről tárgyal Orbán Viktor Kijevben

Kijevbe érkezett kedd reggel Orbán Viktor, az Európai Tanács soros elnökségét betöltő Magyarország miniszterelnöke, ahol Volodimir Zelenszkijjel, Ukrajna elnökével folytat tárgyalásokat

2024. Július 02. 08:12, kedd | Belföld

Az Otthonfelújítási program célja az energiahatékonyság

2024. Július 02. 08:09, kedd | Belföld

Orbán Viktor átvette a soros EU-elnökséget

Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn Brüsszelben tárgyalást folytatott Alexander De Croo belga kormányfővel - tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

2024. Július 01. 07:34, hétfő | Belföld

Záporokkal, zivatarokkal indul július első hete, majd visszatér a kánikula

Záporokkal, zivatarokkal indul a július első hete, és sokfelé lesz élénk, olykor erős a szél.