Városlista
2024. július 8, hétfő - Ellák

Hírek

2017. Május 26. 12:18, péntek | Helyi
Forrás: varos.kiskunfelegyhaza.hu

Utcát neveznek el Ficsór Józsefről és Fekete Pálról

Utcát neveznek el Ficsór Józsefről és Fekete Pálról

21 napirendi pont között egyebek mellett közterületek elnevezéséről is határozott csütörtökön megtartott, májusi ülésén Kiskunfélegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testülete.

A döntés 144 közterületet érint: most kapnak nevet, vagy megváltozik elnevezésük. A döntés okairól és indokairól kérdeztük Csányi József polgármestert.

– Mi tette szükségessé a változást?

– Mindenekelőtt a Magyarország helyi önkormányzatairól szóló törvény, amely rendelkezése szerint közterület, illetve közintézmény nem viselheti olyan személy nevét, aki a XX. századi önkényuralmi politikai rendszerek megalapozásában, kiépítésében vagy fenntartásában részt vett. Ennek figyelembevételével végeztünk egy átfogó vizsgálatot a városban, amely során megállapítottuk, hogy jelenleg négy olyan közterület van Félegyházán, amelynek az elnevezése nem javasolt, vagy jogszabályba ütközik. A Magyar Tudományos Akadémia ide vonatkozó állásfoglalása alapján – amely meghatározza azokat a személyeket, akikről tilos, vagy nem javasolt közterületet elnevezni – a Darvas József tér, a Károlyi Mihály utca, a Gorkij utca és a Marx tér esetében volt szükség névváltozásra.

– Milyen új nevekkel találkozhatunk a jövőben Félegyháza közterületein?

– A Darvas Általános Iskola mintájára – amelynek neve korábban Darvas József Általános Iskola volt – a Darvas József teret Darvas térre neveztük át. A Károlyi Mihály utca a Ficsór József nevet kapta, Kiskunfélegyháza 2012-ben elhunyt, köztiszteletben álló egykori polgármesteréről, aki húsz éven át, 1990 és 2010 között töltötte be ezt a tisztséget. Nevéhez jelentős infrastrukturális és intézményi beruházások fűződnek. Halála után, 2013-ban Kiskunfélegyháza díszpolgárának választották. A városközponti Gorkij utca mostantól a Fekete Pál sétány nevet viseli. Fekete Pál tanár, rendszerváltó országgyűlési képviselő volt (1990-1994 között). 1994 decemberétől tagja volt a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlésnek, ahol a pénzügyi bizottságban képviselte a szakmai érdekeket. 2008-tól Kiskunfélegyháza díszpolgára. A félegyházi Marx tér – a volt zeneiskola előtti terület – a képviselő-testület döntése alapján Huszka József tér lett. Huszka József Kiskunfélegyházán született, több évtizeden át foglalkozott a magyar ornamentikával, gyűjtötte a népi formakincseket. Művészettörténeti kutatómunkája rendkívül jelentős. 2007 óta Kiskunfélegyháza díszpolgára.

– A mostani döntés értelmében megszűnik a városban a Nyomás, mint közterületnév. Milyen címet kapnak helyette az érintett ingatlanok?

– Annak idején a már belterületen fekvő, de a külterületre jellemző jellegükből adódó, szórványosan elhelyezkedő ingatlanokat jegyezték be Nyomás címen, azonban az érintett területek nagy részét az évek során már beépítették, így a név megállapításakor mérvadó tényezők jelenleg már nem állnak fent. A „Nyomás” címen lakókat gyakran érte hátrány az miatt, hogy a kevesebb helyismerettel rendelkezők egyáltalán nem, vagy csak nehezen tudták beazonosítani az ingatlanokat. Több lakos illetve szolgáltató is jelezte, hogy kedvezőbb lenne a Nyomás, mint közterületnév megszűntetése, és címeket hozzáigazítani a legközelebbi közterület nevéhez. Ezzel az elképzeléssel a területi képviselők is egyetértettek

– Számos külterületi közterület is nevet kapott most.

– A lakcímváltozások már két éve zajlanak a városban. A mostani módosítás mintegy ezer embert érint belterületen, és még többet külterületen. Így például a Haleszben és Selymesben élőket. Nagy változás például, hogy e két városrészben, illetve a legsűrűbben lakott külterületi részeken minden olyan ingatlan amelyen épület áll, címmel fog rendelkezni így megszűnnek a helyrajziszámos címek. Az önkormányzati törvény szerint minden bel- és külterületi közterületet el kell nevezni, amely olyan ingatlanhoz vezet, ahol épület található. Ennek szereztünk most érvényt. A javaslatok elkészítése több hónapot vett igénybe a mezőőrség és az érintett közterületi képviselők bevonásával. Felmértük valamennyi külterületi részt, és a legtöbb esetben az ott élők szájhagyomány útján fennmaradt elnevezései kerültek be a határozatba. Ettől csak a jogilag tiltott neveknél tértünk el.

– Milyen haszna, kézzelfogható eredménye lesz a jelenlegi változásnak?

– A közterületek nevének felülvizsgálata nem egyedi jelenség Félegyházán, az ország valamennyi településén zajlik egy 2014 évben hatályba lépett kormányrendelet alapján. A városban nem csak egyes utcanevek módosulnak, hanem a kormányrendelet rendelkezéseinek megfelelően végre kell hajtani egyes ingatlanok, vagy akár egész utcák átszámozását is. Erre azért van szükség, mert jelenleg a lakcím-nyilvántartás a földhivatali ingatlan-nyilvántartás sok esetben nem egyezik, ami gyakran okoz problémát a mindennapokban, országszerte. Az egész kormányrendelet végrehajtása után minden egyes ingatlan mindenhol ugyanazzal a címmel rendelkezik majd, s minden egyes ingatlan bejárata olyan koordinátát kap, amely alapján a katasztrófavédelem, a mentők, vagy a rendőrség azonnal be tudja azonosítani. Így nem fordulhatnak elő a jövőben olyan esetek, hogy értékes perceket veszít a betegért érkező mentő, mert nem tudják, hogy hová kell menni.

– Milyen teendőjük van most az érintetteknek?

– A címváltozással érintett területre bejelentett cégek esetében a vonatkozó jogszabály alapján a változást illeték- és közzétételi költség térítésének megfizetése nélkül lehet bejelenteni a cégbíróságnak. Erre 180 nap áll rendelkezésre. Magánszemélyek esetén a lakcímigazoló kártya, valamint a forgalmi engedély cseréje illetékmentes. A módosuló utcanév táblák elkészítéséről és kihelyezéséről az önkormányzat gondoskodik. Az átállást megkönnyítendő a kihelyezést követő egy évig a régi táblák is a helyükön maradnak majd, piros vonallal keresztülhúzva. Új házszám esetén viszont az ingatlan tulajdonosának kell gondoskodnia a házszámtábla kicseréléséről, vagy felhelyezéséről. Az érintett szolgáltatókat és a Földmérési és Távérzékelési Intézetet a polgármesteri hivatal értesíti a változásról. Fontos tudni azt is, hogy a képviselő-testület által most elfogadott 144 közterület név esetében kikérjük a Földrajzinév-bizottság véleményét, a döntés csak ennek birtokában lép hatályba. Erre várhatóan június végéig kerül sor. Amikor az ügyintézés ténylegesen egy-egy utcához ér, arról az ott élőket minden esetben értesíti majd a polgármesteri hivatal.

Az érintett közterületek:

Kiskunfélegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testülete

  • a kiskunfélegyházi, korábban „Darvas József tér”-ként nyilvántartott közterületnek „Darvas tér”
  • a kiskunfélegyházi, korábban „Károlyi Mihály utca”-ként nyilvántartott közterületnek „Ficsór József utca”
  • a kiskunfélegyházi, korábban „Gorkij utca”-ként nyilvántartott közterületnek „Fekete Pál sétány”
  • a kiskunfélegyházi, korábban „Marx tér”-ként nyilvántartott közterületnek „Huszka József tér”
  • a kiskunfélegyházi, korábban „Szalay Gyula utca”-ként nyilvántartott közterületnek „Szalay Gyula park”
  • a kiskunfélegyházi, Bikahegyi útról nyíló, korábban „Virág utca”-ként nyilvántartott közterületnek „Nap utca” – a kiskunfélegyházi Pázsit utcáról nyíló „Virág utca” elnevezése nem változik.
  • a kiskunfélegyházi, korábban „Csikszereda utca”-ként nyilvántartott közterületnek „Csíkszereda utca” elnevezést adja
  • a kiskunfélegyházi, korábban „Nyomás I. tanya”-ként nyilvántartott közterületnek
  • a kiskunfélegyházi, korábban „Nyomás II. tanya”-ként nyilvántartott közterületnek
  • a kiskunfélegyházi, korábban „Nyomás IV. tanya”-ként nyilvántartott közterületnek
  • a kiskunfélegyházi, korábban „Nyomás V. tanya”-ként nyilvántartott közterületnek
  • a kiskunfélegyházi, korábban „Gyalogösvény”-ként nyilvántartott közterületnek
  • a kiskunfélegyházi, korábban „Közelszőlő tanya”-ként nyilvántartott közterületnek

az elnevezését megszünteti, és 8-11. pontokban meghatározott közterületen fekvő ingatlanokat a legközelebbi közterülethez csatolja.

  • a kiskunfélegyházi, 283 és 220 hrsz.-ú korábban „I. köz”-ként nyilvántartott közterületnek
  • a kiskunfélegyházi, 300 hrsz.-ú korábban „II. köz”-ként nyilvántartott közterületnek
  • az elnevezését megszünteti és a kiskunfélegyházi 283 és 220 hrsz.-ú közterületet a korábban elnevezett „Boca Magda köz” természetes folytatásaként
  • a kiskunfélegyházi 300 hrsz.-ú közterületet a korábban elnevezett „Dongó köz” természetes folytatásaként állapítja meg.

Kiskunfélegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testülete

  • a kiskunfélegyházi, 1228/1 hrsz.-ú közterületet a korábban elnevezett „Tavasz utca” természetes folytatásaként
  • a kiskunfélegyházi, 1239 és 6422 hrsz.-ú közterületet a korábban elnevezett „Eper utca” természetes folytatásaként
  • a kiskunfélegyházi, 1247 és 6439 hrsz.-ú közterületet a korábban elnevezett „Nefelejcs utca” természetes folytatásaként
  • a kiskunfélegyházi, 1260 és 6467 hrsz.-ú közterületet a korábban elnevezett „Orgona utca” természetes folytatásaként
  • a kiskunfélegyházi, 2213 és 0147/32 hrsz.-ú közterületet a korábban elnevezett „Tanyasori út” természetes folytatásaként állapítja meg

Kiskunfélegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testülete

  • a kiskunfélegyházi, 3750, 3793 és 3776 hrsz.-ú közterületnek „Garázs sor”
  • a kiskunfélegyházi, 3394 hrsz.-ú közterületnek „Czakó József köz”
  • a kiskunfélegyházi, 4755 hrsz.-ú közterületnek „Krúdy köz”
  • a kiskunfélegyházi, 5095, 5137, 5179, 5225, 5467 és 5443 hrsz.-ú közterületnek „Kórház köz”
  • a kiskunfélegyházi, 2344 és 2255 hrsz.-ú közterületnek „Kamilla köz”
  • a kiskunfélegyházi, 2317 és 2239 hrsz.-ú közterületnek „Piroska köz”
  • a kiskunfélegyházi, 2220 hrsz.-ú közterületnek „Czinka Panna utca”
  • a kiskunfélegyházi, 2671, 2710, 2772, 2835, 2896, 2974 és 3000 hrsz.-ú közterületnek „III. köz”
  • a kiskunfélegyházi, 2366 és 2265 hrsz.-ú közterületnek „Imre köz”
  • a kiskunfélegyházi, 2383 és 2282 hrsz.-ú közterületnek „Iskola köz”
  • a kiskunfélegyházi, 2392/3 és 2295 hrsz.-ú közterületnek „Ferenc köz”
  • a kiskunfélegyházi, 3189 hrsz.-ú közterületnek „Dózsa köz”
  • a kiskunfélegyházi, 3201, 3122, 3049, 2961, 2879, 2818, 2754, 2701 és 2652 hrsz.-ú közterületnek „II. köz”
  • a kiskunfélegyházi, 3031, 2938, 2862, 2802, 2737, 2692, 2635 és 2196 hrsz.-ú közterületnek „I köz”
  • a kiskunfélegyházi, 482 hrsz.-ú közterületnek „Mozi köz”
  • a kiskunfélegyházi, 1870, 1986, 2021, 2063, 2094 és 2128 hrsz.-ú közterületnek „Székely köz”
  • a kiskunfélegyházi, 1717/17 hrsz.-ú közterületnek „Tűzoltók útja”
  • a kiskunfélegyházi, 842 és 859 hrsz.-ú közterületnek „Kőris köz”
  • a kiskunfélegyházi, 1846 hrsz.-ú közterületnek „Fenyő köz”
  • a kiskunfélegyházi, 1893 és 1925 hrsz.-ú közterületnek „Cserepes köz”
  • a kiskunfélegyházi, 1231/1 hrsz.-ú közterületnek „Közelszőlő sétány”
  • a kiskunfélegyházi, 6441 hrsz.-ú közterületnek „Körtefa utca”
  • a kiskunfélegyházi, 889 hrsz.-ú közterületnek „Birs utca”
  • a kiskunfélegyházi, 918 hrsz.-ú közterületnek „Madárfütty sétány”
  • a kiskunfélegyházi, 921 hrsz.-ú közterületnek „Vadvirág sétány”
  • a kiskunfélegyházi, 5023 hrsz.-ú közterületnek „Közös köz”
  • a kiskunfélegyházi, 907 és 904/3 hrsz.-ú közterületnek „Parkerdő utca”elnevezést adja.

Kiskunfélegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testülete

  • a kiskunfélegyházi, 0389/147 hrsz.-ú közterületnek „Dessewffy dűlő”
  • a kiskunfélegyházi, 0390 hrsz.-ú közterületnek „Kis-Szegedi út”
  • a kiskunfélegyházi, 0316, 0268 és 0278 hrsz.-ú közterületnek „Kis-Kecskeméti út”
  • a kiskunfélegyházi, 0272/1, 0261, 0218 és 0238 hrsz.-ú közterületnek „Hatöles út”
  • a kiskunfélegyházi, 035/2, 070, 0119/7 hrsz.-ú közterületnek „Móczár bekötőút”
  • a kiskunfélegyházi, 0113 hrsz.-ú közterületnek „Kis-Csongrádi út”
  • a kiskunfélegyházi, 0122/1, 0114/2, 0114/1, 0141, 0156, 0183, 0208, 0211, 0264, 0277 és 0257 hrsz.-ú közterületnek „Kis-Mindszenti út”
  • a kiskunfélegyházi, 0606 hrsz.-ú közterületnek „Csólyosi úti I. dűlő”
  • a kiskunfélegyházi, 0608 hrsz.-ú közterületnek „Csólyosi úti II. dűlő”
  • a kiskunfélegyházi, 0610 és 0598/1 hrsz.-ú közterületnek „Csólyosi úti III. dűlő”
  • a kiskunfélegyházi, 0632 hrsz.-ú közterületnek „Mária dűlő”
  • a kiskunfélegyházi, 0443 hrsz.-ú közterületnek „Felső-Galambos Iskola dűlő”
  • a kiskunfélegyházi, 0576, 0594/5, 0594/2 és 0594/1 hrsz.-ú közterületnek „Iskola dűlő”
  • a kiskunfélegyházi, 0589/4 és 0589/1 hrsz.-ú közterületnek „Faragó dűlő”
  • a kiskunfélegyházi, 0542/1 és 0578 hrsz.-ú közterületnek „Halasi föld út”
  • a kiskunfélegyházi, 0575/35 hrsz.-ú közterületnek „Kővágóéri-csatorna dűlő”
  • a kiskunfélegyházi, 0572 és 0533 hrsz.-ú közterületnek „Kunság dűlő”
  • a kiskunfélegyházi, 024 és 06 hrsz.-ú közterületnek „Toma dűlő”
  • a kiskunfélegyházi, 0441 hrsz.-ú közterületnek „Szabóhegy I. dűlő”
  • a kiskunfélegyházi, 0438 hrsz.-ú közterületnek „Szabóhegy II. dűlő”
  • a kiskunfélegyházi, 0436 hrsz.-ú közterületnek „Szabóhegy III. dűlő”
  • a kiskunfélegyházi, 0434 hrsz.-ú közterületnek „Szabóhegy IV. dűlő”
  • a kiskunfélegyházi, 0433/49 hrsz.-ú közterületnek „Kereszt dűlő”
  • a kiskunfélegyházi, 0432 hrsz.-ú közterületnek „Szabóhegy V. dűlő”
  • a kiskunfélegyházi, 0430 hrsz.-ú közterületnek „Ringhegy I. dűlő”
  • a kiskunfélegyházi, 0428 hrsz.-ú közterületnek „Ringhegy II. dűlő”
  • a kiskunfélegyházi, 0426 hrsz.-ú közterületnek „Ringhegy III. dűlő”
  • a kiskunfélegyházi, 0424 hrsz.-ú közterületnek „Ringhegy IV. dűlő”
  • a kiskunfélegyházi, 0422 hrsz.-ú közterületnek „Ringhegy V. dűlő”
  • a kiskunfélegyházi, 0454 hrsz.-ú közterületnek „Felső-Galambos I. dűlő”
  • a kiskunfélegyházi, 0453/77 hrsz.-ú közterületnek „Felső-Galambos I. kereszt dűlő”
  • a kiskunfélegyházi, 0452 hrsz.-ú közterületnek „Felső-Galambos II. dűlő”
  • a kiskunfélegyházi, 0451/115 hrsz.-ú közterületnek „Felső-Galambos II. kereszt dűlő”
  • a kiskunfélegyházi, 0450 hrsz.-ú közterületnek „Felső-Galambos III. dűlő”
  • a kiskunfélegyházi, 0448 hrsz.-ú közterületnek „Felső-Galambos IV. dűlő”
  • a kiskunfélegyházi, 0446 hrsz.-ú közterületnek „Felső-Galambos V. dűlő”
  • a kiskunfélegyházi, 0444 hrsz.-ú közterületnek „Felső-Galambos VI. dűlő”
  • a kiskunfélegyházi, 0510 hrsz.-ú közterületnek „Fekete-erdei dűlő”
  • a kiskunfélegyházi, 0471 hrsz.-ú közterületnek „Öreg-Galambos Felső dűlő”
  • a kiskunfélegyházi, 0473, 0486/2 és 8410 hrsz.-ú közterületnek „Öreg-Galambos I. dűlő”
  • a kiskunfélegyházi, 0475, 0484 és 0491/37 hrsz.-ú közterületnek „Öreg-Galambos II. dűlő”
  • a kiskunfélegyházi, 0477 hrsz.-ú közterületnek „Öreg-Galambos III. dűlő”
  • a kiskunfélegyházi, 0470/70, 0479, 0494 hrsz.-ú közterületnek „Öreg-Galambos IV. dűlő”
  • a kiskunfélegyházi, 0486/1 hrsz.-ú közterületnek „Öreg-Galambos Alsó dűlő”
  • a kiskunfélegyházi, 0518 és 0514 hrsz.-ú közterületnek „Varga dűlő”
  • a kiskunfélegyházi, 0551/31 hrsz.-ú közterületnek „Kisbolt dűlő”
  • a kiskunfélegyházi, 0550/29, 0556/1, 0556/2 és 0568 hrsz.-ú közterületnek „Középső út”
  • a kiskunfélegyházi, 0612 és 0646 hrsz.-ú közterületnek „Csólyosi úti IV. dűlő”
  • a kiskunfélegyházi, 0614 hrsz.-ú közterületnek „Csólyosi úti V. dűlő”
  • a kiskunfélegyházi, 0616 hrsz.-ú közterületnek „Csólyosi úti VI. dűlő”
  • a kiskunfélegyházi, 0618 hrsz.-ú közterületnek „Csólyosi úti VII. dűlő”
  • a kiskunfélegyházi, 0620 hrsz.-ú közterületnek „Csólyosi úti VIII. dűlő”
  • a kiskunfélegyházi, 0624 hrsz.-ú közterületnek „Csólyosi úti IX. dűlő”
  • a kiskunfélegyházi, 0626 hrsz.-ú közterületnek „Csólyosi úti X. dűlő”
  • a kiskunfélegyházi, 058/34, 057, 063, 0104/1 és 0104/2 hrsz.-ú közterületnek „Rigó dűlő”
  • a kiskunfélegyházi, 036/28, 051, 055, 065 és 0103/14 hrsz.-ú közterületnek „Kis-Mindszenti Iskola dűlő”
  • a kiskunfélegyházi, 0210 és 0225 hrsz.-ú közterületnek „Majorosi út”
  • a kiskunfélegyházi, 0365, 0370/79 és 0370/85 hrsz.-ú közterületnek „Pintér dűlő”
  • a kiskunfélegyházi, 0395/59 és 0397 hrsz.-ú közterületnek „Nagyhíd dűlő”
  • a kiskunfélegyházi, 0600 hrsz.-ú közterületnek „Körtés dűlő”
  • a kiskunfélegyházi, 0166 hrsz.-ú közterületnek „Szárító útja”
  • a kiskunfélegyházi, 0196, 0200, 0201/9 és 0184/10 hrsz.-ú közterületnek „Átlós út”
  • a kiskunfélegyházi, 0248/12, 0259/19, 0275/19 és 0294/3 hrsz.-ú közterületnek „Fácános út”
  • a kiskunfélegyházi, 0528 hrsz.-ú közterületnek „Czakó dűlő”
  • a kiskunfélegyházi, 0416/3 és 0416/1 hrsz.-ú közterületnek „Forgó dűlő”
  • a kiskunfélegyházi, 010/10, 04/78, 025/20 és 010/2 hrsz.-ú közterületnek „Szarvaskerti út”
  • a kiskunfélegyházi, 0362/13 hrsz.-ú közterületnek „Félegyházi-vízfolyás dűlő”
  • a kiskunfélegyházi, 0387 hrsz.-ú közterületnek „Szőlő sor”
  • a kiskunfélegyházi, 026/105, 026/34, 025/54 és 022/36 hrsz.-ú közterületnek „Eszik dűlő”
  • a kiskunfélegyházi, 0410 hrsz.-ú közterületnek „Vett út”
  • a kiskunfélegyházi, 046 hrsz.-ú közterületnek „Ficzkó dűlő”
  • a kiskunfélegyházi, 0496 hrsz.-ú közterületnek „Halesz VII. dűlő”
  • a kiskunfélegyházi, 8498 és 8497 hrsz.-ú közterületnek „Halesz VII. kiskert dűlő”
  • a kiskunfélegyházi, 7523, 7530 és 7512 hrsz.-ú közterületnek „Halesz Alsó kiskert dűlő”
  • a kiskunfélegyházi, 7575, 7595 és 7574 hrsz.-ú közterületnek „Halesz Felső kiskert dűlő”
  • a kiskunfélegyházi, 7627 hrsz.-ú közterületnek „Halesz I. dűlő”
  • a kiskunfélegyházi, 7642, 7703, 7678, 7634 és 7649 hrsz.-ú közterületnek „Halesz I. kiskert dűlő”
  • a kiskunfélegyházi, 7714 hrsz.-ú közterületnek „Halesz II. dűlő”
  • a kiskunfélegyházi, 7726, 7738, 7739 és 7727 hrsz.-ú közterületnek „Halesz II. kiskert dűlő”
  • a kiskunfélegyházi, 7749 hrsz.-ú közterületnek „Halesz III. dűlő”
  • a kiskunfélegyházi, 7764, 7855, 7774 és 7834 hrsz.-ú közterületnek „Halesz III. kiskert dűlő”
  • a kiskunfélegyházi, 7871 hrsz.-ú közterületnek „Halesz IV. dűlő”
  • a kiskunfélegyházi, 7884, 7989, 7952 és 7980 hrsz.-ú közterületnek „Halesz IV. kiskert dűlő”
  • a kiskunfélegyházi, 8011 hrsz.-ú közterületnek „Halesz V. dűlő”
  • a kiskunfélegyházi, 8025, 8123, 8157, 8038, 8084 és 8143 hrsz.-ú közterületnek „Halesz V. kiskert dűlő”
  • a kiskunfélegyházi, 8162 hrsz.-ú közterületnek „Halesz VI. dűlő”
  • a kiskunfélegyházi, 8189, 8301, 8247, 8312, 8285, 8199 és 8211 hrsz.-ú közterületnek „Halesz VI. kiskert dűlő"
  • a kiskunfélegyházi, 0634 hrsz.-ú közterületnek „Selymes V. dűlő”
  • a kiskunfélegyházi, 7251 hrsz.-ú közterületnek „Selymes I. kiskert dűlő”
  • a kiskunfélegyházi, 7208 hrsz.-ú közterületnek „Selymes I. dűlő”
  • a kiskunfélegyházi, 6586, 7180, 6582, 6588, 7184 és 7174 hrsz.-ú közterületnek „Selymes II. kiskert dűlő”
  • a kiskunfélegyházi, 7142 és 6671 hrsz.-ú közterületnek „Selymes II. dűlő”
  • a kiskunfélegyházi, 6754, 7113, 6751/2 és 6759 hrsz.-ú közterületnek „Selymes III. kiskert dűlő”
  • a kiskunfélegyházi, 7083 és 6848 hrsz.-ú közterületnek „Selymes III. dűlő”
  • a kiskunfélegyházi, 6944 és 7061 hrsz.-ú közterületnek „Selymes IV. kiskert dűlő”
  • a kiskunfélegyházi, 0636 hrsz.-ú közterületnek „Selymes IV. dűlő”
  • a kiskunfélegyházi, 7038 hrsz.-ú közterületnek „Selymes kereszt dűlő” elnevezést adja.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 07. 09:36, vasárnap | Helyi

Hírek a Szent István templomból

2024. július 7. - Évközi 14. vasárnap

2024. Július 06. 08:23, szombat | Helyi

A hétvégén visszatér a kánikula

A hétvégén sok napsütés várható, a csúcshőmérséklet jellemzően 30 Celsius-fok felett alakul - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

2024. Július 06. 07:38, szombat | Helyi

Semmelweis-napi ünnepséget tartottak a Városházán

Az egészségügyi dolgozókat köszöntötték Semmelweis-nap alkalmából július 5-én a Városháza dísztermében.

2024. Július 05. 15:47, péntek | Helyi

Baleset történt Kiskunfélegyháza és Tiszaalpár között

Lesodródott az úttestről és az árokba hajtott egy személykocsi a 4625-ös út 65-ös kilométerénél, Kiskunfélegyháza és Tiszaalpár között.