Városlista
2024. szeptember 21, szombat - Máté

Hírek

2014. Március 02. 08:00, vasárnap | Belföld
Forrás: - szerk. -

Válogathatunk az új autókban

Válogathatunk az új autókban

Hamarosan eljutnak a szalonokba az autógyárak tavaly év végén megszellőztetett újdonságai. Lesz miből válogatni az új kocsira vágyóknak!

A legtüzesebb!

Lamborghini Huracan
Az olaszországi Sant’Agata Bolognesében működő sportkocsigyár nyugalmazza eddigi belépőmodelljét a Gallardót, hogy helyét átvegye a legújabb fejlesztésük, a Lamborgini Huracan. A név kötelez mondhatnánk, hiszen a Huracan a tűz, a szél és a viharok maja istene, sőt ezt a nevet egy legendás spanyol bika is viselte. Az új „kisautó” V10-es motorja 610 lőerőt rejt, hivatalos bemutatója márciusban lesz Genfben.

A legnagyobb

Új Citroen Limuzin
A hatalmas kínai piac egyre fontosabb szerepet játszik a világ autógyárai számára is, ezért modelljeik kialakításánál igyekeznek kiszolgálni a helyi igényeket. Mivel a Citroen DS 5-ös ferde hátú, ötajtós kasztinval van jelen az európai piacon, a francia gyártó kénytelen volt egylépcsős hátú verziót építeni a kínaiaknak: így született meg a 17 cm-rel megnyújtott DS 5LS nevű prémiumautó, melyet márciustól szerezhetnek be a kínai cégvezetők és a tehetősebb vásárlók.

A nagyratörő

Crossoverben erősít a Nissan
Az előző szériával óriási sikert produkáló kompakt SUV, a Qashqai legújabb generációja februárban érkezett a márkakereskedésekbe és ezzel első tagja annak az öt új crossoverből álló sorozatnak, amellyel a japán márka 2016-ig elő kíván rukkolni. Nissan nem titkolt középtávú tervei szerint addigra a legnagyobb ázsiai gyártóvá akar fejlődni az európai piacon.

Luxus kicsiben

Jön a Mercedes C-osztály a nagytestvére tudásával.
A bálnamerci, azaz az S-osztály, autóipari technológiájához híven ismét magasra tette a lécet a Mercedes, azonban most a kettővel kisebb kategóriában induló újdonságban, a C-osztályban is elérhetővé teszi az eddig csak a luxuskategóriából ismert megoldásait. Ezek közé tartozik többek között az AirMaic felfüggesztés, vagy az alumíniumstruktúrára épülő – ezzel jelentős tömegcsökkenést eredményező – gyártás. A motorok mind Euro-6-os norma szerintiek, és elődjeiknél 20%-kal gazdaságosabbak.

Az „Év Autója” szavazás esélyesei 2014-ben:

  • BMW i3
  • Citroen C4 Picasso
  • Mazda3
  • Mercedes-Benz S-osztály
  • Peugeot 308
  • Skoda Octavia
  • Tesla Model S

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket