Városlista
2024. július 1, hétfő - Annamária

Hírek

2024. Június 05. 21:15, szerda | Helyi sport

Versenyzéssel indul a nyár a Koppányoknál

Versenyzéssel indul a nyár a Koppányoknál

2024. június 01-és Tatán versenyeztek a Kiskunfélegyházi Turul Koppány Íjászai Hagyományőrző és Sport Egyesület íjászai.

A XVII. Tatai Történelmi Íjászversenyt a Tatai Celőkék Íjász Szakosztálya rendezte meg, a Tatai Vár és a Tatai-tó lenyűgöző környezetében. A lebonyolítás a Magyar Íjász Szövetség Történelmi szakága által kiírt szabályzat szerint zajlott, és egyben a Történelmi országos Bajnokság felkészítő kvalifikációs versenye is volt. A kialakított pálya sok kihívást rejtett az alföldi íjászoknak, mert a célok többsége vagy felfelé, vagy lefelé lövéssel volt lőhető, a terepviszonyok adta lehetőségeknek megfelelően. Az időjárás kegyes volt a versenyzőkhöz, mert az előrejelzések ellenére pár csepp esővel „megúszták” a napot az íjászok.

Eredmények:

Modern pusztai íjjal: Dongó-Gárgyán Imola 1., Bicskeiné Csányi Mária 2., Szeibert Imre a legnépesebb kategóriában a 11. helyen végzett.

Vadászreflex íjjal: Varga-Bene Olívia 2., Kis Mónika 3., Dinnyés Gyula 3. helyezést ért el.

Ugyanezen a napon a Koppányok Egerben is érdekeltek voltak a Tinódi Lantos Sebestyén történetére szervezett íjászversenyen!

Eredmények történelmi íjjal:
Kövecses Zsuzsanna harmadik, Tamáskovics Gyula hatodik lett!

Kis Mónika
Koppány íjász

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 17. 17:18, hétfő | Helyi sport

Sikeresen szerepeltek a félegyházi birkózók a hétvégén

Újabb nagyszerű eredmények születtek az U15-ös korosztályban, a Szabadfogású és Női Magyar Bajnokságon. A diósgyőri viadalon 60 szakosztály, 226 versenyzője állt rajthoz.

2024. Június 14. 21:32, péntek | Helyi sport

Koppányok versenyei talpon és lóról

2024. június 8-án a Turul Koppány Íjászai Hagyományőrző és Sportegyesület tagjai Domaszéken versenyeztek a Déli Farkasok által szervezett, MISZ-DAR Történelmi Versenysorozat 3. fordulóján.

2024. Június 12. 18:25, szerda | Helyi sport

Spartan hétvége - 2 nap - 36 km – 75 akadály

A június 08-09-i hétvégén Csattogó Völgy (Verőce) adott otthont a SPARTAN nemzetközi versenysorozat következő állomásának, mely egyben TRIFECTA WEEKEND is volt.

2024. Június 03. 13:50, hétfő | Helyi sport

Magyar bajnoki sikerek birkózásban

Rendkívüli sikereket értek el a Kiskunfélegyházi Birkózó SE versenyzői az elmúlt hónapban.