Hírek
2019. Július 20. 07:20, szombat | Életmód
Egyes ehető rovarok olyan gazdagok antioxidánsban, mint a friss narancslé
Először mérte meg az ehető rovarok antioxidánsszintjét egy tanulmány, s mint kiderült, a szöcskék és selyemhernyók annyi antioxidánst tartalmaznak, mint a friss narancslé - olvasható a Phys.org tudományos hírportálon.
2018. Október 27. 16:11, szombat | Életmód
A mézfogyasztás értékes tápanyaghoz juttatja az emberi szervezetet
A méz fogyasztásával nagyon sok értékes és nélkülözhetetlen tápanyaghoz jut az emberi szervezet - hangsúlyozta Takács Ferenc, a Kaposvár és Térsége Méhész Egyesület tagja szombaton az M1 aktuális csatornán.
2016. Augusztus 27. 13:00, szombat | Helyi
Mennyi ideig bírjuk ki étel nélkül?
Szükségünk van ételre a túléléshez? Egy angol kutatócsoport a közelmúltban megvizsgálta a kérdést, és megállapították, hogy a válasz sokkal bonyolultabb, mint gondolnánk.
2012. Április 12. 14:11, csütörtök | Belföld
Mit kell tudni a gluténérzékenységről?
A glutén-mentes diéták kezdenek elterjedni manapság, ahogy egyre több információ lát napvilágot és egyre több üzlet kezd ilyen termékeket árulni.
2012. Április 08. 14:07, vasárnap | Belföld
Itt az új őrület: Amerikában már tömik magukba a „szuperételt”
Nagy-Britanniában sokak számára még ismeretlenül csenghet az aztékzsályamag neve, ha a helyi hatóságok rábólintanak, akkor a szigetország lakói is hamarosan megismerkedhetnek a legújabb amerikai táplálkozási őrülettel.
2012. Március 16. 14:11, péntek | Életmód
A tojás valódi szuperkaja
Húsvét körül több tojást eszünk különböző módon elkészítve. A tojás magas fehérje-, vitamin- és aminosav-tartalma mellett fogyókúrához is ideális.
2012. Március 07. 07:09, szerda | Belföld
Mi az igazság a kenyérrel kapcsolatban?
Egyesek imádják, mások ellenségüknek tartják a kenyeret, mert egészségtelen és hizlal is. Szakértők szerint viszont rostokban gazdag nélkülözhetetlen tápanyagforrás. A WebMD az igazságot keresi a kenyérrel kapcsolatban.
2012. Március 06. 07:01, kedd | Belföld
Valóban egészségesebb a friss?
A táplálkozási szakértők egyetértenek abban, hogy a zöldségek és a gyümölcsök egészségesek, de vajon, ha nem friss vagy bio ételről van szó, az mennyire jó?