Városlista
2024. július 3, szerda - Kornél

Hírek

2017. Június 06. 10:13, kedd | Helyi
Forrás: OrientPress

Látványgyűrűzik a fehér gólyákat

Látványgyűrűzik a fehér gólyákat

A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) madárgyűrűzői idén júniusban is több olyan gólyafióka-gyűrűzési akciót szerveznek, amire szeretettel várják az érdeklődőket.

Többek között ezeknek a jelöléseknek köszönhetően ismerhetjük meg a fehér gólyák vonulási viselkedését, repülési útvonalait és afrikai telelőterületeit.

A gólyafészkeket csak emelőkosaras darus kocsival lehet megközelíteni, ezért a Gólya Road Show rendezvényekre érkezők könnyen felismerhetik az MME stábot, melynek tagjai általában láthatósági mellényt is viselnek. Annak érdekében, hogy az érdeklődők minél közelebbről láthassák a gólyákat,
a szakemberek néhány fészkeknél egy-egy fiókát le is hoznak a fészekből.

Ahol ez biztonságosan megtehető, hosszabb időre is megállnak, hogy a daru kosarában több fordulóban minden vendég, gyerekek és felnőttek egyaránt, feljuthassanak a fészekhez. Így nem csak arra kínálkozik egyedülálló lehetőség, hogy az emberek belepillanthassanak egy gólyafészekbe, de fényképezni, videózni is lehet a fűcsomókkal kibélelt fészekben a fejüket elfordítva lelapuló, akkurátus sorban fekvő fiókákat. Amint végeztek egy fészeknél, a darus kocsi ‒ mögötte az érdeklődők nem ritkán tucatnyi személyautóból álló karavánjával ‒ áttelepül a következő fészekhez.

A Gólya Road Show rendezvények folyamatosan frissülő oldala a helyszínek várhatóan tovább bővülő listájával ellérhető Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület oldalán.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 02. 12:14, kedd | Helyi

Nem árt tudnia ha repülőre száll, hogy milyen jogai vannak utasként

Az idei nyáron a megszokotthoz képest is több a fogyasztói panasz a légi közlekedésben.

2024. Július 02. 11:42, kedd | Helyi

Bemutató üzemet hoz létre a Mezgé

Bemutató üzem létrehozására kerül sor a Déli Agrárszakképzési Centrum két intézményében: Jánoshalmán és Kiskunfélegyházán.

2024. Július 01. 08:23, hétfő | Helyi

Koncertet ad a Kiskun Quintet

Operettrészletekkel és örökzöld slágerekkel készül a Kiskun Quintet a július 4-ei, csütörtöki Hattyúkerti zenés esték programra.

2024. Július 01. 08:11, hétfő | Helyi

Nyitott Műhelyek – A hagyomány és kreativitás találkozása Csongrádon

A Nyitott Műhely egy különleges alkalom, ahol a népi kézművesség legszebb mesterségeit ismerhetik meg az érdeklődők a Csongrádi Kézművesházakban.