Hírek
2021. Február 11. 17:05, csütörtök | Életmód
Kevés hüvelyes zöldséget fogyasztanak a magyarok
Világszinten és Magyarországon is nagyon kevés hüvelyest fogyasztanak az emberek, a magyaroknak mindössze 43 százaléka sorolja a preferált zöldségek közül az első három helyre ezeket
2021. Január 29. 15:05, péntek | Életmód
Allergiát válthat ki a tücsökevés
Akik a kagyló- és rákfélékre allergiásak, azoknál a tücsökből készült ételek is kiváltják a betegséget egy új ausztrál kutatás szerint.
2020. Február 04. 09:45, kedd | Helyi
Itt a magyarázat, hogy miért nehéz fogyni
Aki valaha is fogyókúrázott, valószínűleg ismeri a jojóeffektust. Azaz hiába dobunk le néhány kilót, hamarosan ugyanannyi vagy még több visszajöhet.
2019. December 20. 18:10, péntek | Életmód
Az ünnepek idején is figyelni kell a táplálkozásra
Az ünnepek idején is figyelniük kell azoknak, akiknek valamilyen táplálkozással összefüggő betegségük van - mondta Antal Emese dietetikus az M1 csatorna csütörtök esti műsorában.
2019. December 10. 15:02, kedd | Életmód
Télen különösen fontos a tudatos és egészséges étkezés
A táplálkozás jelentősen befolyásolja az energiaszintet, ezért télen különösen fontos a tudatos, egészséges étkezés – közölte Vékony Blanka, a Semmelweis Egyetem Egészségtudományi Karának egyik tanára kedden az M1-en.
2019. November 23. 09:23, szombat | Életmód
Egyre több halat eszünk
Tíz százalékkal, 6,5 kilogrammra nőtt az egy főre jutó éves halfogyasztás Magyarországon - hangzott el az M1 aktuális csatorna péntek délutáni Híradójában.
2019. Szeptember 12. 05:00, csütörtök | Belföld
Ismét felmérik a gyerekek tápláltsági állapotát
Ismét felméri a gyermekek tápláltsági állapotát az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) - közölték szerdán az MTI-vel.
2019. Június 12. 16:01, szerda | Életmód
Egy bankkártyányi műanyagot eszünk meg hetente kutatók szerint
Olyan széleskörű a környezet műanyagszennyezettsége, hogy hetente öt gramm, egy bankkártyányi műanyagot ehetünk meg
2019. Május 17. 14:02, péntek | Életmód
Több evésre késztetnek a túlzottan feldolgozott élelmiszerek
Több evésre késztetnek a túlzottan feldolgozott élelmiszerek, ezzel növelik az elhízás kockázatát, ugyanis egy úttörő kutatás szerint átlagosan napi 500 kalória többletbevitelt jelentenek.
2019. Április 14. 16:05, vasárnap | Belföld
A mértékletes ünnepi étkezésre hívja fel a figyelmet a diatetikus
Nem a mennyiséget, hanem a minőséget kellene szem előtt tartani a húsvéti étkezések alatt - mondta Antal Emese dietetikus az M1 aktuális csatornán vasárnap.
2019. Április 14. 10:00, vasárnap | Helyi
Miért nem tudunk üres gyomorral aludni?
Időről időre bárkivel előfordulhat, hogy alváshoz készülődve azon kapja magát: korgó gyomra miatt nem tud álomba merülni. De vajon hogyan képes az éhség felülírni a fáradtságot?
2019. Március 10. 09:43, vasárnap | Életmód
Az egészség megőrzésében a táplálkozásnak van a legnagyobb szerepe
Az egészség megőrzésében a táplálkozásnak van a legnagyobb szerepe, mint ahogy a táplálkozással összefüggő betegségek kialakulásában is - hangzott el az első országos táplálkozástudományi konferencián Debrecenben.
2019. Március 02. 05:00, szombat | Életmód
Súlyos következményekkel jár a szelektív evés
A gyerekkori étkezési zavarok, illetve a szelektív evés súlyos következményekkel, betegségekkel járhat - hívta fel a figyelmet Forgács Attila gasztropszichológus az M1 aktuális csatornán pénteken.